Onze vrijwilligers

Vrijwilligers zijn in ons hospice onmisbaar. Vrijwilligers bieden een luisterend oor voor de gast en de familie. Ze zijn gastheer of gastvrouw voor de naasten. Verder helpen ze met eenvoudige dagelijkse handelingen zoals eten en drinken. Ook doen ze licht huishoudelijk werk zoals de afwas. Ze dragen bij aan een prettig verblijf van de gast, bijvoorbeeld door rustig bij de gast te zitten of bijvoorbeeld voor te lezen. Iedere dag tussen 7.00 en 23.00 uur is er een vrijwilliger aanwezig. ’s Nachts (tussen 23.00 en 7.00 uur) is er een professional van de thuiszorg in huis.

Op de achtergrond

Vertrouwen, privacy en toewijding staan voorop in het werk van vrijwilligers. De vrijwilligers zijn hierin getraind en zijn op de achtergrond aanwezig.

Iets voor u?

Hospice Hattem is voortdurend op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers. Als vrijwilliger werkt u in blokken van vier uur tussen 7.00 en 23.00 uur. Wilt u zich graag inzetten om gasten en familie te begeleiden tijdens hun laatste levensfase? Dan komen we graag met u in contact.

Training

In vijf avonden leiden we nieuwe vrijwilligers op. We besteden tijdens de training aandacht aan diverse onderwerpen zoals communicatie, observatie en rouwverwerking. 

Aanmelden of meer weten?

Bel met de coördinatoren via telefoonnummers 06-838 213 68 of 06-302 137 41 of vul onderstaand contactformulier in. 

Neem contact op met de coördinator